Τα πινέλα μακιγιάζ είναι το κλειδί της επιτυχίας για κάθε ολοκληρωμένο make up look! Είτε θέλεις να πετύχεις το έντονα δραματικό smoky στα μάτια ή να απλώσεις τέλεια το foundation, τα κατάλληλα πινέλα είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν!

     Μια ολοκληρωμένη συλλογή πινέλων είναι must-have για κάθε λάτρη του μακιγιάζ! Με τα πινέλα όχι μόνο μπορείς να εφαρμόσεις εύκολα και γρήγορα το μακιγιαζ σου, αλλά μπορείς να έχεις και το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα που επιθυμείς! Υπάρχουν διαφορετικά είδη πινέλων και είναι σημαντικό να ξέρεις να ξεχωρίζεις ποια πρέπει να χρησιμοποιείς στην καθημερινή σου ρουτίνα! Παρακάτω θα δούμε τα βασικά πινέλα και τη χρήση τους!

     Ξέρουμε ότι η επιλογή των κατάλληλων πινέλων μπορεί να αποτελέσει δύσκολη υπόθεση γι΄αυτό σου έχουμε συνοψίσει τα 9 καλύτερα πινέλα μακιγιάζ και πως να τα χρησιμοποιήσεις!

Τα καλύτερα πινέλα μακιγιάζ  προσώπου

 

Foundation Brush  

     Η ρουτίνα του μακιγιάζ ξεκινάει με μια σωστή βάση. Ωστόσο, χωρίς τα κατάλληλα πινέλα η εφαρμογή ενός υγρού foundation μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση.  Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο τύπους αυτή που θα σε βολέψει περισσότερο. Αρχικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα φλατ πινέλο με στρογγυλεμένη άκρη και απαλές τρίχες. Έτσι, θα μπορέσεις να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Μία δεύτερη επιλογή είναι και αυτή ενός φουντωτού πινέλου με ίσιες εύκαμπτες τρίχες. Ειδικότερα, το σχήμα του σε βοηθάει να εφαρμόσεις το προϊόν στο πρόσωπο αποφεύγοντας τις σκληρές γραμμές.

Tip! Καθάριζε τακτικά τα πινέλα για να διατηρήσεις καθαρό το πρόσωπό σου! 

 

Concealer Brush

     Το συγκεκριμένο πινέλο είναι μικρό, φλατ με στρογγυλεμένο τελείωμα. Ιδανικό για να απλώσεις το υγρό concealer. Επίσης, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να εφαρμόσεις προϊόντα και σε μικρότερες περιοχές του προσώπου, όπως κάτω από τα φρύδια

Tip! Χρησιμοποίησε το τοπικά για να διορθώσεις ατέλειες του προσώπου.

 

Powder Brush

     Ο σύμμαχος σου για να διατηρηθεί το μακιγιάζ για περισσότερη ώρα είναι αναμφισβήτητα η πούδρα. Είτε προτιμάς πούδρα σε ελεύθερη μορφή είτε στερεή (compact) το σωστό πινέλο θα σε βοηθήσει να την εφαρμόσεις για να πετύχεις ένα σταθερό και αψεγάδιαστο look! Το πινέλο για πούδρα είναι ένα μεγάλο και φουντωτό πινέλο για να απλώσεις ομοιόμορφα το προϊόν στο πρόσωπό σου.

Tip! Τινάξτε απαλά το πινέλο πριν την εφαρμογή για να φύγει το περιττό προϊόν!

 

Blush Brush

     Το πινέλο για ρουζ είναι μικρότερο από αυτό της πούδρας. Συγκεκριμένα, έχει μακριές και πολύ απαλές τρίχες για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση. Άπλωσε με κυκλικές κινήσεις το ρουζ στα μήλα του προσώπου.

Tip! Για να δημιουργήσεις το εφέ της ανοδικής όψης του προσώπου δοκίμασε να το σβήνεις το ρουζ προς τα επάνω.

 

Contour Makeup Brush

Το contouring αν και μπορεί να είναι δύσκολο να το πετύχεις, με τα κατάλληλα εργαλεία και την απαραίτητη εξασκηση μπορείς να το τελειοποιήσεις! Ένα πινέλο με πυκνές και απαλές τρίχες και με εντονη γωνία στο τελείωμα είναι ιδανικό για την εφαρμογή μπρόνζερ ή και άλλων προϊόντων contouring στα ζυγωματικά!

 

Highlighter Brush

Αδιαμφισβήτητα το highlighter φωτίζει το πρόσωπο και σου δίνει τη λάμψη που ζητάς! Με ένα πινέλο με κοντές, απαλές τρίχες και γωνία στο σχήμα του μπορείς να εφαρμόσεις ομοιόμορφα τόσο τα υγρά όσο και τα highlighter σε μορφή πούδρας. 

Tip! Χρησιμοποίησε την άκρη του πινέλου για να φωτίσεις μικρότερες περιοχές του προσώπου, όπως την άκρη της μύτης ή το κόκκαλο του φρυδιού.

 

Τα καλύτερα πινέλα μακιγιάζ ματιών

 

Angled Eyebrow Brush and Spoolie

Με αυτό το πινέλο μπορείς να γεμίσεις και να δώσεις σχήμα στα φρύδια σου. Το σχήμα του με την γωνία είναι ιδανικό για να γεμίσεις τυχόν κενά που υπάρχουν στα φρύδια. Επιπλέον, με το spoolie πινέλο μπορείς να χτενίσεις τα φρύδια σου για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Tip! Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για να δημιουργησεις ακριβείς γραμμές eyeliner! 

Eye Shadow Brush

Το απόλυτο πινέλο για την εφαρμογή της σκιάς. Σε αντίθεση με τα πινέλα προσώπου, έχει πιο κοντές και πυκνές τρίχες, ιδανικό για την εφαρμογή σκιών στο κινητό βλέφαρο. 

Tip! Χάρη στο πλατύ σχήμα των τριχών μπορείς να απλώσεις και να σβήσεις τη σκιά και στο κάτω μέρος του ματιού!

 

Blending Makeup Brush

Αυτό το πινέλο είναι απαραίτητο εργαλείο για να δημιουργήσεις ιδανικά eye look. Έχει φαρδιες, φλατ, απαλές τρίχες με στρογγυλεμένο τελείωμα που σε  βοηθάνε να απλώσεις ομοιόμορφα τις σκιές. Ιδανικό για να σβήνουν οι σκιές στο βλέφαρο χωρίς να δημιουργούνται σκληρές και έντονες γραμμές.